Szép döricsei ház Dörgicse eladó Családi ház, kertes ház, lakóház hirdetés

Hirdető: Immobalaton Ingatlaniroda, Feladás dátuma: 2019.08.09, 07:31, Azonosító: 11041
55 900 000 Ft
Helység: Dörgicse, Veszprém megye
Hirdetés típusa:eladó
Hirdetés neve (pl.: családi ház):Szép döricsei ház
Épület hasznos területe:124 m2
Eladó 4 szoba 2 fürdőszobás Szép Ház
a Balaton-felvidék egyik legkülönlegesebb Gyöngyszemében, a dicső múltú Dörgicsén
Mióta itt lakom a Balatonon, az északi parton Keszthely irányába autózva elég gyakran haladok el a Dörgicse tábla mellett. Ahogy meglátom a Dörgicse feliratot, azonnal a “Dörgicsei Rizling” jut eszembe. Mindig. Nem tudom miért. Akik ismernek tudják, hogy nem vagyok borszakértő, sőt. Valahogy mégis, gyerekkoromból Dörgicséhez a “Dörgicsei Rizling” literes zöld üvege és a címkéje kapcsolódik. Az üveg és a címke vélhetőleg ma már nem létezik. De vajon a “Dörgicsei Rizling”, egyáltalán Dörgicse híre volt-e és megvan-e még? Éreztem, ennek egyszer utána kell járnom.
Elérkezett az idő. A táblánál most bekanyarodok, megyek a dombokkal körülvett, kacskaringós úton az célom felé. Egy házat kell megismernem. Reklámanyagot készítek róla, tulajdonosa az eladásával bízott meg.
Megérkezem a faluba. Nem alaptalanul nevezik a Balaton-felvidék egyik legkülönlegesebb gyöngyszemének, jó érzés végighaladni a főutcán. Szép, stílusos, rendben tartott házak, gondozott kertek. Látszik a törődés.
Megközelítés
Cím: Dörgicse, Csörgőfa u. 2. Végig jó minőségű, aszfalt úton jövök, a közlekedés nem lesz gond télen sem.
Környék
A ház teraszán állva megállapítom: Dörgicse szívében vagyok. Előttem a a falu játszótere – két kislány az anyukával és a nagymamával éppen piknikeznek a padon -, kicsit távolabb az Evangélikus templom, vele szemben a Kis Pipa és Granárius éttermek, Vegyesbolt, majd a Önkormányzati hivatal, átellenben vele, az út túloldalán pedig a Katolikus templom. A fő utca mentén, a falu közepén vagyok.
Telek
Telek 1523 m2, szép szabású, tágas. Napsütötte, mert pár fa van csupán rajta, a többi rét. Rét, gyönyörűen rendben tartva, kaszálva. Aki maga nem tudja, annak a falu gondoskodik kertje a rendben tartásáról, szinte szimbolikus összegért. Így van ez itt is, a tulajdonosnak ez nem jelent terhet.
Közművek
Víz, villany, gáz, csatorna a házba bevezetve.
Ház
A ház 25 év
Üzenet küldése a hirdetőnek
55 900 000 Ft Dörgicse Családi ház, kertes ház, lakóház hirdetés 0687580277 Üzenet küldése a hirdetőnek